15 Mayıs 2016 Pazar

Ülkemizde En Yaygın Beslenen Akvaryum Balıkları




Japon Balıkları

Boyları 20 cm’ye kadar ulaşabilir ve Japon 15 yıl kadar yaşayabilirler. Erkek ve dişileri birbirinden ayırt etmek zordur. Akvaryum zeminine gelişi güzel yumurtlayarak çoğalırlar. Sıcaklık 10 ºC’nin altında değil ise yumurtadan yavrular 7-10 gün arasında çıkarlar. Japon balıkları hem etçil hem otçul oldukları için bu minik yavruları yiyebilirler.







Lepistes Balıkları

En yaygın beslenen bir diğer balık türü de Lepistes' dir. Bu küçük balıkların boyları en fazla 5 cm olur. Erkekleri çok renkli ve büyük kuyrukludur. Dişiler ise sade renkli yada şeffaf gövdeli ve küçük kuyrukludur. Ülkemizde de pek çok bölgedeki dere ve çay gibi tatlı sularda yaşayan sivrisinek balığının bazı çaprazlama yöntemleri ile çoğaltılmış bir türüdür.










Ciklet Balıkları

En yaygın beslenen diğer bir balık türüdür. Levrek familyasından gelirler. Boyları 1 metreye kadar ulaşabilen türleri vardır ancak büyümeleri yaşam alanlarına bağlı olduğundan, akvaryumlarda bu kadar büyümeleri mümkün değildir. Diğer balık türlerine karşı saldırgan ve korumacı yapıları vardır. Bu yüzden tek tür olarak beslenirler.Ülkemizde beslenen ciklet türleri;Yunus ciklet, sarı ciklet, prenses ciklet, frontoza, melek balığı





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder