13 Mayıs 2016 Cuma

Nesli Tükenmekte Olan Canlılar



Sadece Doğu Akdeniz sahilleri ile Batı Afrika’nın bir sahilinde yaşayan bu fok türü, aşırı avlanma ve deniz ekosisteminin bozulması nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. yaşayan Akdeniz foklarının tahmini sayısı 600’dür.


 Tırtakların, hala bugüne kadar süren en büyük sorunları şunlardır: Gemilerin pervanelerine çarparak ölmeleri, balık ağlarına takılarak su altında boğulmaları ve günden güne azalan balıklar ve kirlenen deniz suyu.

Meksikalı yürüyen balık,Meksika bölgesinde yetişen bu balık türünün nesli tükeniyor. Her an yok olma tehlikesi altındaki bu pembe balığın dört ayağı olduğu için yürüyen balık adıyla anılıyor.

Pasifik Okyanusun dan Afrika'nın batı kıyılarına kadar türüne çok az rastlanan bir deniz ineğidir.Yıllarca eti ve yağı için avlanan bu hayvan yok olmaya yüz tutmuş durumda.

Orta ve Güneydoğu Avrupa'da yaşayan bu ilginç canlı su altında yaşayan nadir amfiriklerden birisidir.  Yaşamının büyük bir bölümünü karanlık su altı mağaralarında geçiren Olmların gözleri yoktur. Bunun yerine harika işitme ve koku alma duyuları bulunmaktadır.

 Çok büyük olması (yaklaşık 293 kg) nedeniyle oldukça değerli olan yayın balığı, şu anda Tayland, Laos ve Kamboçya'da koruma altına alındı.
Saç yıldızları veya Deniz leylakları olarak da bilinir, derisi dikenliler,Vücutları bir sap ile buna bağlı kollardan yapılmış bir çiçeği andırır. 

Dev su böceği
Sırtında bir seferde yaklaşık 150 yumurtayı taşıyabilir. Dişinin görevi ise babanın sırtına bu yumurtaları yerleştirmek ve oraya yapıştırmaktır. Üç hafta boyunca erkek bu yumurtaları sırtında taşıyarak sulu ortamlardan korur. 

Dev çin semenderi bu türün göz kapakları yoktur ve görüşü çok zayıftır.Temel olarak gece yaşayan bir hayvandır ve yengeçler, balıklar, kurbağalar, böcekler ve ıstakozlarla beslenir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder