12 Mayıs 2016 Perşembe

Transparan deniz canlıları


Timsah Buz Balığı
Bu balık ürkütücü, pulsuz ve son derece soluktur. En garip özelliği ise kanıdır, Çünkü kanının herhangi bir rengi yoktur. Buz balıklarının bilinen tek kırmızı kan hücresi hemoglobini olmayan omurgalı hayvandır.
Protein ve demir açısından zengin bu hücreler damar sisteminde oksijenin taşınmasına yardımcı olur.







Barreley Balığı
Kafasındaki şeffaf, sıvı dolu kalkanının içinde aşırı derecede ışığa duyarlı gözlere sahiptir. Borulu yapıdaki gözleri yeşil lenslerle kapaklandırılmıştır. Hayvan kafasının üstündeki yemeklere bakmak için gözler yukarıya doğru bakmaktadır. Balık beslenirken de bu gözler ileriyi gösterir. Balığın ağzının üstündeki iki nokta, gözlere benzeyen aslında insanlardaki gibi koklama organı olan burun delikleridir.


Sea Salp Fish

Salpların yaşam döngüsü kendilerine hastır ya da bireysel olarak ya da birleşmiş bir organizma şeklinde yaşarlar. fıçı şeklindeki balıklar, denizde, suları beslenme filtrelerinden geçirerek ilerler bu sayede de planktonları da yemiş olurlar. Büyük bir grupta yaşayan salplar vücutlarını zincirleme şekilde birbirlerine bağlarlar ve beraber beslenip beraber büyürler.



Cam Kurbağa
Cam kurbağa yırtıcılardan korunmak içi şeffaf renge bürünürler. Cam kurbağa türü ilk olarak 1872 yılında Orta Amerika ülkelerinde görülmüştür.8-10 yıl ömürleri vardır. Kurbağın rengi şeffaf olduğu için organları görünmektedir. Nemli bir deriye sahip oldukları için yağışlı bölgelerde yaşayabilmektedirler. 






Deniz Anası
Deniz anası saydam yapıdadır. Omurgasız canlılar arasında gösterilen denizanalarında kalp, beyin, kemik ve pul bulunmaktadır.Tene temas ettiklerinde yakarlar.Denizanaları genellikle bu özellikleri ile tanınırlar.









Büyük Çemce Balığı
 Raja Binoculata ya da Büyük Çemçe Balığı sığ sularda yaşamaktadır. Büyük ölçüde büyürler. Yakından bakıldığında şeffaf derisi bütün organlarının görünmesini sağlar









Cam Kedi Balığı
Asya cam kedi balığı gezegendeki en şeffaf omurgalıdır. Tayland, Malezya ve Endonezya'daki sakin akıntılarda yaşamaktadırlar. Sadece altı balık türü içinde yaşarlarsa hayatta kalabilirler.










Hayalet Karides
Acı, tatlı ve tuzlu suda yaşayan türleri bulunmaktadır. Paleomontes kadakensis tatlı suda yaşarken Paleomontes pugio acı ve tuzlu suda yaşamakktadır. Bu iki türün dış görünüşlerinde farklılık bulunmamaktadır. Fakat kadakensisin suyuna tolere edebilirken, pugionun suyuna tuz eklenmelidir. Hayalet karides bulduğu yavru ve küçük balıkları öldürüp yiyebilir. Ömürleri 1-1.5 yıldır. Üreme çağına çabuk ulaşırlar. 





Cam Kalamar
Bu Hayvanlar güneşli sığ sularda yaşamaktadır. Şeffaf rengleriyle kendilerini kamufle ederler. Cranchhiiade familyasını oluşturan 60 farklı çeşit cam kalamar bulunmaktadır.















Deniz Cevizi
Mnemiopsis leidyi (Deniz Cevizi) taraklıların bir türüdür.Kökeni Batı Antartika kıyı sularınınn bir yerlisidir. Deniz Cevizi içersinde 3tür olarak isimlendirilmiştir. Fakat şimdilerde zoologlar tarafından türlerin M.leidyi türünün farklı ekolojik formlarında olduğu inanılmaktadır. Deniz Cevizi gövde boyunca uzanan ve tehlike anında mavi-yeşil renge bürünen 4 sıra halinde still taraklı, oval şekilli, transparan loblu bir bedene sahiptir.











Deniz Meleği
Bir deniz sümüklü böceği türüdür.Deniz meleği ismini kanat şekline benzeyen uzuvlarından almıştır. Kuzey denizin buzlu sularında yaşamaktadırlar. Bedenleri parlak, jel kaplı ve parlaktır. Deniz meleklerinin en büyük türü en fazla 5cm kadar uzamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder