12 Mayıs 2016 Perşembe

TATLI SU BALIK TÜRLERİ

Kedi Balıkları
Ağız yapıları alta dönük,zeminden
yemlenen balıklardır. Ağızları çevresinde sayıları 4 ile 8
arasında değişen duyargaları vardır.Hemen hemen her akvaryumda
kullanılabilirler.Kedi balıkları hakkında genel kanı çöpçü
olduklarıdır fakat zeminde olanca güçleriyle yem arayışları
onların her bulduklarını yediklerini ve bir temizlik aracı
olduklarını göstermez.Kedi balıklarının bu çabası tamamen yem
içindir ve akvaryumunuzda oluşan pislikleri temizlemezler sadece
fazla atılan yemlerin onlar tarafından tüketileceğinden emin
olabilirsiniz.Kedi balıkları genel olarak renksiz balıklardır fakat bu sınırlı renk çeşidi içerisinde vücutlarındaki benek ve desenleriyle çok hoş çeşitleri de vardır.

Tetralar
Gerçek bir balık görüntüsündedirler.Pulları parlak ve renkli ve dişlidirler. Orta sularda yemlenen bu balıkların ağızları da buna uygundur.2-3 cm.lik küçük türleri olduğu gibi 25-30 cm.  kadar büyüyen türleri de vardır.Hareketli ve göz alıcı renkli neon Tetralar yanında vahşi piranalar da bu türdendirler.Çoğunlukla Güney Amerika kökenlidirler.

Barblar
Çoğunlukla Tetralarla karıştırılan bu balık grubu da Tetralar gibi parlak pullu ve hoş balıklardırlar. Bu balıkların en belirgin özellikleri adipoz yüzgeçlerinin bulunmamasıdır.Bir çoğunda göze çarpmayan ağız uzantıları vardır ve dişsiz balıklardır.

Canlı Doğuranlar
Boyları genelde 6 cm. den fazla olmayan balıklardır.Yumurtaları anne karnında çatlayarak dışarıya atıldığı için canlı doğuran olarak adlandırılırlar.ağızları su üstünden yemlenmeye uygun olarak kafalarının üst kısmana doğrudur.Sırt yüzgeçleri vücutlarını arka kısmına doğrudur ve adipoz yüzgeçleri yoktur.

Goldfish
Japon balığı Akvaryumculuğun başlamasına neden olan balıklar
diyebiliriz bu türe.Çinlilerin 11.yy dan bu yana besledikleri ve geliştirdikleri bu balıklar bu gün çok farklı türe sahiptirler.


Chiclidler
Bir çok türü olan chiclid balıkları balık türleri içerisinde bu yönleriyle en karmaşık ve en ilginç balıklardandır. Dışsal ağızlı parlak renkli kimi zaman çizgili olan bu balıklar farklı üreme özellikleri gösterirler.Amerika gölleri ve Afrikanın Malawi, Tanganyika ve victoria göllerinde yaşayan cichlid balıklarının en yaygın olanı Malawi gölü balıklarıdır.

Labirentliler
Afrika ve Asya kökenli bu balıklar durgun sularda yaşamalarından ve havadan da direkt solunum yapmalarına yarayan labirent organlarının olmasından dolayı bu adı almışlardır.Asya kökenlilerinin sırt yüzgeçleri gösterişlidir.Üremeleri ilginç ve zevkli bir balık türüdür.
Killifishes
Kısa ömürlü küçük balıklardırlar. Sezonluk balık
da denilir.Yaşadıkları ortam yok olduğunda bu balıklarda yok olurlar,yaşam alanları canlandığında çamur içerisine bırakılan yumurtalardan yavrular çıkar ve nesil kendisini devam ettirir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder