15 Mayıs 2016 Pazar

Denizlerin En Tatlı 4 Balığı

1.Palyaço Balığı  

Finding Nemo (Kayıp Balık Nemo) filmini hatırlayanların hemen tanıyacağı bir tür olanPalyaço Balığı,düşünülenin aksine portakal rengi ve beyaz dışında çok farklı renklere de sahip olabilmektedir. Akvaryum’da beslemek için oldukça uygun bir türdür.Palyaço Balığının en önemli özelliği ise cinsiyet değiştirebiliyor olmasıdır. Bu yüzden akvaryumunda yalnızca erkek Papağan Balığı besleyenler, bir süre sonra sayılarının hızla arttığını görünce şaşırmamalı.
Papağan-Balığı

2.Boru Balığı
Bu ince balıklar deniz atları ve deniz ejderleriyle aynı ailede yer alıyor. Bizce tatlılıklarının en büyük sebebi sevimli burunları. Büyük çoğunluğu tuzlu suda yaşasa da tatlı suda yaşayanları da var. Aynen deniz atlarında olduğu gibi yumurtayı erkek olan taşıyor.Bu balıkların aşk hayatı oldukça çeşitlilik gösteriyor. Bazıları sadece hayatta kalmak için çiftleşirken, bazıları farklı partnerlerle çiftleşiyor ve bazı dişi türleri birkaç erkekle aynı anda birlikte olabiliyor.



3.Balon Balığı
Bu yaratıklar çok sevimliler onları biraz ürküttüğünüzde daha da sevimli oluyorlar. Bu balık türü yırtıcıları korkutmak için çok kısa bir sürede su veya hava yutarak kendini şişiriyor ve kendini bir balon haline getiriyor.Bu balık son derece zehirli olduğu için aslında bu koruma mekanizması hem balığı hem de ona saldıranı kurtarmış oluyor. Özel eğitimli aşçılar tarafından hazırlanmadıkça balon balığını yemek çok tehlikeli.Balon balıkları omurgalılar arasında en küçük genomlara (genetik materyal) sahiptir.
6

4.Deniz İneği
Evet artık ağır topları sunma vakti geldi. Çok adeleli olan bu inekler bir o kadar da sevimli. O kadar sevimliler ki onlara sarılmak isteyeceksiniz. Balina ve yunusların aksine deniz inekleri otçuldur.Şaşırtıcı bir nokta ise bu canlıların fillerle akraba olmasıdır.Türlerinin tehlikede olmasını en büyük nedeni ise bot pervaneleridir.Deniz ineklerinin yüzgeçlerinin ucunda körelmiş tırnakları vardır.
3









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder